Meest gestelde vragen

1. Wat hebben we van je nodig als ik de auto kom halen?

Bij het ophalen van de huurauto hebben wij het volgende nodig: geldig rijbewijs, geldig paspoort of identiteitskaart en een pinpas. De borg kun je alleen pinnen. Let erop dat je aan alles denkt, als je iets vergeten bent, krijg je de auto niet mee! In enkele gevallen kunnen wij om een recent bankafschrift of afschrift van een telefoonabonnement vragen. Dit is om je adresgegevens te verifiëren. Deze afschriften mogen niet ouder zijn dan 30 dagen.

2. Ik haal mijn huurauto op bij de garage, krijg ik dan een gebruikte auto mee

Nee, de huurauto's van Autohopper zijn niet van de garage en zeker niet tweedehands! De huurauto's zijn altijd nieuw en gaan maximaal 24 maanden mee. Daarnaast zijn ze rijk uitgerust en altijd minimaal voorzien van vijf deuren, airconditioning en een audio-installatie.

3. Is het mogelijk als bedrijf om een auto te huren voor een personeelslid?

Jazeker, als bedrijf kunt u ook een auto huren om tijdelijk in te zetten voor een personeelslid of freelancer. Dit kan financieel aantrekkelijker zijn dan een lease-auto. Wij bieden u graag een scherp prijsvoorstel aan.

4. Kan ik een auto huren als ik nog geen 21 ben of nog geen jaar mijn rijbewijs heb?

Ja, dat kan. Let er wel op dat je het eigen risico niet kan afkopen. Ben je 21 jaar of ouder en heb je minimaal een jaar je rijbewijs, dan kan het afkopen van je eigen risico tot € 200,- wel.

5. Hoe laat begint en eindigt een huurdag?

Autohopper verhuurt op basis van kalenderdagen van 08:00 uur tot de volgende dag 08:00 uur. Je moet de auto dus altijd om 08.00 's morgens inleveren, als het later wordt dan start automatisch vanaf 08.00 uur de tweede huurdag.

6. Moet ik borg betalen en zo ja, hoe kan ik dat doen?

Ja, borg is verplicht. Zonder borg krijg je de auto niet mee. De hoogte van de borg is afhankelijk van de klasse van de auto en van de huurperiode. Je kunt de borg alleen per pin voldoen. Let er wel op dat de pinpas op je eigen naam moet staan! Neem voor de hoogte van de borg contact met ons op.

7. wat houdt eigen risico in? 

Een eigen risico betekent dat als je schade rijdt aan de huurauto en je deze niet op een ander kunt verhalen, dat je (een gedeelte van) deze schade zelf moet betalen. Stel je voor: je rijdt met de huurauto tegen een paaltje aan en de bumper is beschadigd. De verhuurvestiging zal de schade taxeren. Stel je voor dat de schade € 800,- is en je hebt een eigen risico van € 500,-, dan moet je € 500,- aan de verhuurvestiging betalen. De vestiging zal dan de resterende kosten betalen. Het is altijd handig om je eigen risico te verlagen, dit kan voor slechts € 5,- per dag, dan is je eigen risico slechts € 200,-.

8. Hoe kan ik het eigen risico verlagen?

Ja hoor, dat kan, mits je niet jonger bent dan 21 jaar of nog geen jaar je rijbewijs hebt. Je eigen risico is standaard € 500,- per schadegeval en deze kun je verlagen naar € 200,- per schadegeval voor slechts € 5,- per dag!

9. Mag ik met een huurauto naar het buitenland?

Jazeker mag dat. De auto mag naar alle landen die vermeld staan op de groene kaart.

10. Moet ik in bezit zijn van een creditcard om een auto te huren?

Nee, bij ons is een betaling per pinpas voldoende om een auto te huren. Bij veel andere verhuurbedrijven is huren zonder creditcard niet mogelijk, let hierop bij de reservering.

Footer afbeelding